image

news

SMORY & DE VISSCHERS: PIEKENOAS & GIGS – GIGS – GIGS!!

27.06.16

Smory & de Visschers dat zijn Roland, Luc Dufourmont, Matthias Debusschere & Ace Zec.

Op de cd “Piekenoas” staan zes unieke vissersliederen en wordt samen met het boek “Onze Vissers” uitgegeven. Het boek is onderdeel van de tentoonstelling “Engelen van de Zee” van Stephan Vanfleteren welke momenteel te zien is in het NAVIGO museum in Oostduinkerke.

http://www.navigomuseum.be/nl/onze-vissers-het-dna-van-de-vlaamse-zeebonk

 

Meer zeemansliederen worden dit najaar gebracht door Roland & The Deep Blue Sea. Samen met Serge Feys, Mirko Banovic, Bruno Fevery en bij gelegenheid Isolde Lasoen, zijn er verschillende optredens gepland in de culturele centra.

Maar eerst trekt dit getalendeerde gezelschap naar het Gent Jazz Festival voor Moondog by Roland & Friends!!

Daarna op naar de Gentse Feesten voor verschillende optredens; solo, maar ook samen met Billy & Bloomfish, als met De Piepkes en met de Band of Friends. Check de agenda voor alle data & maak er een mooie zomer van!

 

Wat muziek terwijl u verder surft?

Er zijn nog enkele videos toegevoegd, waaronder Miek & Roel “Wie Wil Horen” & “Cinderella in the Streets” bij Media

 

En het nummer “A Tune For You” is terug te vinden onder Links

http://22tracks.com/bru/musicmania/78332

 

 

 

KONNICHIWA - DE IDEALE WERELD - MOONDOG - THE DEEP BLUE SEA

27.05.16

Ook dit jaar spelen Roland, Pieter-Jan De Smet & The Rhythm Junks op de Belgian Beer Weekends in Japan, dit keer in Kanazawa & Osaka. Op 8 juni zijn ze weer terug en kan er met de Piepkes gedanst & gezongen worden bij boekwinkels Salvator in Mechelen & Het Boekenhof in Aartselaar. 

Nog meer dansen kan tijdens Moondog by Roland & Friends op 10 juli op het Gent Jazz Festival :-)

En niet te missen: Zeemansliederen gebracht door Roland & The Deep Blue Sea. Deze rauwe, eerlijke en bluesy ode aan de zee en het avontuurlijke leven krijgt dit najaar een vervolg. Data volgen in de concertagenda.

 

Online te bekijken: De Ideale Wereld met Roland

http://www.canvas.be/video/de-ideale-wereld/voorjaar-2016/woensdag-4-mei-2016

 

 

Check ook de trailer van Starman Records, voor de re-issues van "A Tune For You" & "One Step At A Time"

https://youtu.be/cQVgOwKB7NU

29 APRIL: RE-RELEASE “A TUNE FOR YOU” & “ONE STEP AT A TIME”

24.04.16

Starman Records does it again! 

Na de vinyl re-release van “Snowblind” uit 1982 volgen nu de eerste twee solo albums van Roland: “A Tune For You” uit 1971 en “One Step At A Time” uit 1972. Beide platen bieden een boeiende en afwisselende mélange van folk, blues, pop en rock soms gekleurd met een fijn laagje psychedelica dat de tijdsgeest perfect weergeeft. Wat deze uitgaven nog unieker maakt zijn de in totaal 8 bonus tracks, vanonder het stof gehaald uit de VRT archieven. 

Deze songs werden in 1970 live opgenomen, solo en met The Bluesworkshop (inclusief Jean Blaute), en werden op één uitzondering nooit later hernomen in de studio.

Kortom: Starman Records is trots om weer 2 schitterende parels uit ons muzikaal verleden van onder het stof te mogen halen, parels die absoluut het herontdekken waard zijn !
RICHARD BARGEL, NILS DE CASTER, ROLAND VAN CAMPENHOUT – FRANKIE & JOHNNY

13.04.16

RICHARD BARGEL, NILS DE CASTER, ROLAND VAN CAMPENHOUT

FRANKIE & JOHNNY 8:36  [Trad./Hughie Cannon/Roland Van Campenhout]

DON’T TELL ME LIES 5:51 [Richard Bargel]

 

Recorded March 23, 2014 at Theater der Keller, Cologne, Germany.

MR 215, 10“ Vinyl, 45RPM (incl Postcard)

for Record Store Day, April 16, 2016 (worldwide )

EAN 4260088442154 / MEYER RECORDS no 215

 

This „richard bargel nils de caster roland van campenhout“­ Record Store Day 2016­ 10 inch special vinyl edition offers two recordings never released before. Taken from same concert evening at the traditional venue Theater der Keller in Cologne, as used on „Just Another Place In The Universe“. After „Da Blues Iz­ A Coming“ the second collaboration of Belgian blues legend Roland Van Campenhout and Cologne based label Meyer Records.

 

One side of the 10“ single (45RPM) includes a long and funny version of „Frankie & Johnny“ (8:36). This old ballad by Hughie Cannon arranged by Roland Van Campenhout was the last bonus of that groovy evening. The other side encloses a funky version of Richard Bargel’s „Don't tell me lies" (5:51).

 

Roland Van Campenhout has been an active since the early 1960s and internationally renowned blues musician since 1969. Richard Bargel is one of the most influential musicians in the German blues scene. Both titles of this project are enriched by slide guitar, violin or mandolin by Belgian violinist and blues virtuoso Nils De Caster, to some people probably more known as the actor of the fabulous independent movie „The Broken Circle”.

This brilliant Meyer Records production will be available on 10“ vinyl (with sleeve) only.

 DE PIEPKES – MANIFEEST!

10.04.16

Manifeest! Het nieuwe boek van de Piepkes ligt in de winkels

http://www.depiepkes.be/
RE-ISSUES, BELGICA, KEULEN, ID!OTS & MORE MOONDOG

10.03.16

Vers van de pers: Re-issue door Starman Records van de albums “A Tune For You” & “One Step At The Time” op 29 april. Als bonus worden hierop ook nog eens 8 live opnames uit 1970 toegevoegd, opgediept uit de VRT archieven :-)


Roland McBeth speelt “Don’t Wait Up For Me” niet op het witte scherm maar wel op de soundtrack van Belgica. Luister naar het nummer via media en lees een kort interview op http://www.humo.be/muziek/361713/de-soundtrack-van-belgica-roland-mcbeth


Waving the Freak Flags Electric in Keulen. Op 14 maart staan Roland, Sattar Khan, Nils De Caster, Fabio Nettekoven & Carl Ludwig Hubsch op de planken van Theater der Keller http://www.kulturkurier.de/newsletter_last_6972.html


Roland leverde een bijdrage aan ID!OTS - II op het nummer Urang Utang Boogie. En samen met Luc Dufourmont worden er oude visserij liederen bewerkt en voorzien van een blues- en rock ’n roll velletje. Bedoeling is dat dit op vinyl wordt geperst en samen met een boek wordt gelanceerd voor de start van de zomer.


Ook voor deze zomer: Moondog by Roland & Friends komen naar het Gent Jazz Festival op 10 juli
PIEPKES, BOOGIEVILLE, MOONDOG & MORE

21.02.16

Nieuw boek van de Piepkes is onderweg, boekvoorstelling “Manifeest” volgt in Antwerpen & Gent. En zitten de Piepkes in de studio voor Coté Koer, het jaarlijkse kinderzangfeest in de Bijloke in Gent. Lees meer hierover in http://www.debijloke.be/articles/de-studio-met-de-piepkes-voor-cote-koer

Onlangs toegevoegd

Tourdates: oa Boogieville op 5 maart in Gent; Moondog by Roland & Friends op 20 april in Opwijk


Video’s: Your Trip Is Not Like Mine, Roland & Bluesworkshop; Café Zonder Naam, Wannes & Roland & Ça Plane Pour Moi


Links: Roland & The Deep Blue Sea, Live opnames gemaakt in De Grote Post Oostende met Serge Feys, Mirko Banovic, Isolde Lasoen & Bruno Fevery plus video’s met repetities van NTG ’t Gesticht & Hotel Amigo & Friends
NEW RELEASE: JUST ANOTHER PLACE IN THE UNIVERSE *** MOONDOG REP *** DE PIEPKES KAPEN STUDIO VAN TVKOK JEROEN MEUS

13.12.15

Oh yes, we love new releases!!!!

“JUST ANOTHER PLACE IN THE UNIVERSE” van RICHARD BARGEL - NILS DE CASTER - ROLAND VAN CAMPENHOUT is uitgebracht op Meyer Records & verkrijgbaar op LP, CD & MP3

Luister naar “Footsteps Fall” (tab Media)

 

***

 

Terugblik naar Moondog repetitie in september, video van “Chant” 

(tab Links)

 

***

 

de Piepkes hebben de clip “Potje Koken” opgenomen met hulp van prachtig uitgedoste mini-piekes in de studio van televisiekok Jeroen Meus 

(tab Media)

Pas op, het is een zeer aanstekelijke oorwurm!!!

 

 

En zie de agenda voor optredens van de komende weken; Solo, de Piepkes, Steven De bruyn, Tiny Legs Tim, Billy & Bloomfish.

Bring it on December!!!

 

 

 

 

VRIJDAG 6 NOVEMBER: ROLAND & THE DEEP BLUE SEA

02.11.15

Roland brengt exclusief voor De Grote Post een ode aan de zee. Traditionele zeeliederen brengt hij in ware bluesstijl: rauw, eerlijk en puur. 

Dit seizoen focust De Grote Post, tijdens het traject ZILT, op het maritiem erfgoed. Vaders verlieten hun gezinnen voor een leven op het water, moeders hielden stand aan wal. Maar datzelfde water zorgde op zijn beurt voor een verbinding met andere werelden en werd zo een bron van inspiratie voor muzikanten, poëten en schilders. 

De Grote Post vroeg Roland af te dalen in dat muzikaal maritiem verleden om finaal boven te komen met verrassende bluesparels. Zeeliederen uit diverse landen en tijden komen aan bod tijdens dit unieke concert. 

Deze keer wordt hij geflankeerd door niemand minder dan Mirko Banovic op bas (Arsenal, Arno), Serge Feys op toetsen (Arno, T.C. Matic), Isolde Lasoen op drums (Daan, Isolde et Les Bens) en Bruno Fevery op gitaar (Kyuss, Arsenal).


UiT in Oostende ging in gesprek met Roland, lees het interview via de tab “LINKS”

Roland: "Er zijn natuurlijk in alle talen en in alle landen enorm veel liederen over de zee geschreven. De mens ging al altijd vissen, dreef al altijd handel overzee. Ik wil bijvoorbeeld Franse chansons, Engelse en Ierse songs brengen. En het ook wat verder zoeken. Als Bobbejaan Schoepen Zie ik de lichtjes van de Schelde… zong, dat heeft hij het eigenlijk ook over mensen die terugkomen van de lange omvaart. In ieder geval: there’s plenty to chose from."ROLAND & VALI ‘SIR BLUES’ RACILA

13.10.15

Van 22 oktober t/m 3 november staan Roland & Vali Racila samen op diverse podia, zie tourdates voor meer info

Don't miss this!!!

NIEUWE CD “DE PIEPKES BETOGEN” & GOED GEVULDE AGENDA!!

23.09.15

De nieuwe cd ‘DE PIEPKES BETOGEN’ ligt vanaf 25 september in de rekken en daar horen ook nieuwe optredens bij. Check de agenda voor optredens met oa de Piepkes, Vali Racila, Tiny Legs Tim, Steven De bruyn


Het clipje ‘Veel Dier’ van de Piepkes is te vinden onder kopje mediaRoland brengt ode aan Moondog: bonte Viking, briljant Walhalla

23.09.15

Lees de recensie uit De Morgen via de tab links maar ook Leffingeleuren Festival heeft een artikel geschreven:


ODE AAN 'THE VIKING OF 6TH AVENUE'

Toen we bezig waren met het nieuw concept van Leffingeleuren zaten we samen met vele partners. Een van die partners was Beaufort Buiten De Grenzen en zij stelden voor om gezamenlijk een ode aan de New Yorkse artiest Moondog op poten te zetten. Wij zagen dat natuurlijk helemaal zitten en vroegen dan maar aan Belgiës eigenste Moondog aka Roland Van Campenhout of hij en enkele vrienden hierin mee wilden stappen.


En jawel, Roland twijfelde geen moment en trommelde enkele bevriende muzikanten op. Isolde Lasoen bezette de drums, Patrick Riguelle deed samen met Roland vocals en gitaar, Mirko Banovic ruggesteunde de band met zijn bas terwijl Serge Feys (graag gezien in Leffinge) mocht aantreden als chef d’orchestre. Daarnaast werden ook Yves Fernandez en Marc De Maeseneer opgeroepen om wat blazers aan de groep toe te voegen. U leest het en we stellen u even watertandend voor… Met zo’n bende topartiesten kan het natuurlijk niet verkeerd gaan.


Er sprong echter nog een vierde partner op de wagen want ook BARCO wilde iets doen met dit exclusieve, eenmalige concert. Ze maakten het gebeuren nog wat exclusiever door het optreden als eerste optreden ooit volledig live uit te zenden op verplaatsing via hun nieuwe Immersive Technology. In Centrum De Branding in Middelkerke konden aanwezigen dus genieten van het optreden alsof ze in de (volle) Zwerver stonden. De technologie is nu getest en wij voorzien alvast een grote toekomst hiervoor.


“Nu, goed, het is niet omdat je een podium vol talent en ervaring hebt, dat je ook de muziek van Moondog alle eer kan aandoen.”, is wat we zouden schrijven, mochten we een bende pessimisten zijn. Ze mogen dan al slechts een week gerepeteerd hebben, één ding was ons meteen na het optreden duidelijk: eigenlijk willen wij hier geen exclusiviteit op en omarmen we een volledige tour met dit project. Zo goed was het. Nummers als ‘All Is Loneliness’, ‘Oasis’, ‘Aska Me’ of het hyperaanstekelijke ‘Enough About Human Rights’ kregen allen nieuwe arrangementen aangemeten door de all-starband. En verdorie rijke en goeie arrangementen. Trouwens, ook Condor Gruppe offerde een deel van hun set op aan een ode aan Moondog.


Voor zij die niet aanwezig waren; we hopen voor jullie dat Roland en co beslissen hier nog iets mee te doen want het is het meer dan waard. Voor zij die aanwezig waren: meer positieve adjectieven en dergelijke kunt u nog tot morgenvroeg bij ons persoonlijk bekomen aan de bar in de Foyer. (pdh)MOONDOG BY ROLAND & FRIENDS

17.08.15

ZONDAG 20 SEPTEMBER LEFFINGELEUREN 2015

 

De samenwerking met Beaufort en A Dog Republic situeert zich ook op muzikaal vlak. Er komt tijdens het weekend van Leffingeleuren een project rond het werk van de New Yorkse dichter, componist en muzikant Moondog, wiens werk door diverse artiesten zal geïnterpreteerd worden.

 

“O.a. Roland Van Campenhout, Mirko Banovic en Serge Feys werken momenteel aan een selectie uit het repertoire van Moondog dat op zondag 20 september éénmalig zal uitgevoerd worden.”

 

Moondog werd blind in zijn jeugd maar slaagde er niettemin in diverse instrumenten uit te vinden. Hij was geboren in 1916 en leefde van eind jaren ’40 tot 1972 in New York waar hij zich vaak op de hoek van 53rd and 6th Av. posteerde, uitgedost in viking-tenue. Van 1974 tot zijn dood in 1999 leefde hij in Münster, Duitsland. In de jaren 1940 werd zijn muziek uitgevoerd door het New York Philharmonic. Zijn werk was sterk beïnvloed door bvb. geluiden uit de straat zoals de metro, zijn invloed reikte van Steve Reich en Philippe Glass tot Marc Bolan, Anthony and The Johnsons en Mr Scruff.

 

Bezetting:

Isolde Lasoen (Daan, Isolde Et Les Bens) op drum

Patrick Riguelle op gitaar en zang

Yves Fernandez (Arno, Admiral Freebee, Axelle Red) op trompet

Marc De Maeseneer (Arno, Admiral Freebee, Backback) op bariton sax

Mirko Banovic (Arno, Arsenal) op bas

Serge Feys (Arno) op keyboard

 

 

 

 

MAILBOX BLUES

10.08.15

Deze opname uit "De Zomer van Roland" 10 augustus 1992 is toegevoegd aan 'links'

En verse data op de concertagenda, dat belooft de komende maanden!!!
CLIPOPNAMES & OPTREDEN 'DE PIEPKES' OP BATACLAN, GENTSE FEESTEN

20.07.15

!! Piep Piep Piep Hoeraar, want extra feest voor '10 jaar Bataclan' én '71 jaar Grootste Piep' !!


Zaterdag 25/7 om 16u00, op Bataclan tijdens de Gentse Feesten, nemen 'De Piepkes' (Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet & Sioen), in samenwerking met de prettig gestoorde bende van Cirq, een rare videoclip op voor het nieuwe nummer 'Ik Ben Veel Dier'.

Daarvoor zoeken we kinderen van 5 tem 105 jaar die willen figureren. 
Zet een raar hoofddeksel op of verkleed jou als dier of als prinses of kies gewoon zelf een personage!! Hoe raarder, hoe beter!!

In september 2015 brengen De Piepkes een 2de plaatje uit en het nummer 'Ik Ben Veel Dier' is daar de voorloper van. 
Kom en dans mee met onze choleragrafie, doe vooral heel raar en zing uit volle borst mee met dit refrein:

Waf Blaf Grom Piep
Tiereliere Brul Kwak
Knor Krijs Miauw
Blub Blub Schreeuw Balk
Slurf Trompetter Fluit Blaat
Zoem Koppie Krauw
Ik Ben Veel Dier


Praktisch:
Clipopname + Optreden De Piepkes
Gentse Feesten, Bataclan
Willem De Beersteeg, Gent
Deuren: 15u00 - Start: 16u00Video Charles et les Lulus en interview Roland

07.06.15

De tourdates zijn aangevuld & zie links voor een video van Arno & Roland in de studio tijdens de opname van Charles et les Lulus, plus een pak recenter een interview met Roland in De Morgen


Roland, Ewing Sima & Guelord Nzila @ De Centrale, Gent

06.04.15

Herbeluister het concert van Roland, Ewing Sima & Guelord Nzila, twee leden van de Congolese band Tout Puissant Kimvuka. 

De opname staat vermeld onder het kopje links, enjoy!!!!Videoclips Eregalerij 2015 & More

15.02.15

Toegevoegde videos bij Media:
Roland, Patrick Riguelle & Tuur Florizoone - Goodnight Irene
Roland & Arno - Eyesight to the Blind
Cruising down on Mainstreet & Lime in the Coconut

Bij Links zijn er diverse interviews terug te vinden als ook de volledige uitzending van India voor Beginners, Enjoy!!

Eregalerij huldigt Roland Van Campenhout

18.01.15

Radio 2 en Sabam nemen dit jaar Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven op in De Eregalerij voor een "Leven vol Muziek". Het trio wordt op donderdag 5 februari 2015 ingehuldigd tijdens een feestelijke en muzikale liveshow vanuit het Kursaal in Oostende.


Roland Van Campenhout wordt gelauwerd voor zijn veelzijdige talent en ontelbare samenwerkingen met andere Vlaamse artiesten. Dani Klein voor haar lange internationale carrière en opmerkelijke stem. Roland Verlooven, de man achter onder andere Willy Sommers, voor zijn schrijftalent en neus voor nieuw talent.

Groot nieuws: 'Hoeraar', een boek van De Piepkes!

14.09.14

Midden oktober verschijnt bij Uitgeverij Paard: Hoeraar!, een boek van 'De Piepkes'.

Met liedjes en teksten van Roland Van Campenhout, Frederik Sioen en Pieter-Jan De Smet en schilderijen van Sarah Yu Zeebroek, vormgegeven door Gert Dooreman.

Sinds enige tijd struinen Roland Van Campenhout, Frederik Sioen en Pieter-Jan De Smet als 'De Piepkes' door het hoge gras. Stap voor stap leert de wereld hen kennen en stuk voor stuk vinden zij de wereld RAAR.

Raar is een palindroom, je kan het woord in beide richtingen lezen en uitspreken. De Piepkes staan ook immer pal in droom (en daad). En zijn in alle richtingen leesbaar. Raar rijmt erg handig op mooie woorden als paar, klaar, waar, haar, schaar, snaar, quatre-quart en à boire. En het klinkt ook heel feestelijk als je het uitroept als 'Piep Piep Piep Hoeraar!'.

'Hoeraar!' is een optreden van 'De Piepkes' met verse kinderliedjes voor kinderen van 5 tot en met 105 jaar (volwassenen toegelaten). Een concert van 'De Piepkes' is een belevenis voor al wie het kind in zich koestert! (En dat geldt ook voor zwangere mensen.)

En nu is er ook een boek. Een boek dat over niks gaat en toch over veel (want het boek dat over alles gaat daar werken we nog aan). Sarah en De Piepkes hebben erg veel lol gehad tijdens het maken ervan. Alsof ze samen in de zandbak speelden.

Kiekjes, filmpjes en andere rare info op www.depiepkes.be

New Tourdates & Videos

04.04.14

Jawel de concert agenda is weer bijgewerkt: Solo, kindervoorstellingen & samen met anderen op het podium!! Wat, waar & wanneer is te vinden bij de Tourdates.
Zowel Media als Links zijn aangevuld met enkele verse videoclips - Enjoy!!!

Release new CD on EMI 'NEW FOUND SACRED GROUND'

12.04.13

Produced by MAURO PAWLOWSKI out on the streets : 24 / 04 / 2013. Start scraping the money now folks !!!

PATRICK CONRAD & ROLAND OPNIEUW OP LP !

16.01.13

PINK POET Patrick Conrad & Roland Van Campenhout namen ooit op een REVOX een poezie plaat op / 'Gelukkig als in het bijzijn van een vrouw' Nu terug heruitgebracht door de geweldige jongens van KRAAK / RUIS  Voorstelling met aanwezigheid van Patrick Conrad in ZWARTE PANTER te antwerpen (is die gallerij van A?) the place to be folks ! FEBRUARI 8th see you there

out now on Meyer Records : DAH BLUES IZ-A-COMING

16.01.13

Recorded in a small cellar with harmonica wizzard Steven De Bruyn & Pascale Michiels on Chinese Funky Zen Sounds, a must for accoustic music lovers with a nose for improvisation.

Parcours!!! Nu in de winkel

20.10.09

Roland over Parcours : 

Is dit een zoveelste ‘best of’? Neen, ik ben niet dat soort van artiest, ieder ogenblik is anders, in mijn hoofd…
 
Dus dit zijn twee goedgevulde cd’s met totaal verschillende momenten uit mijn muzikaal verleden. Snapshots, polaroids van mooie samenwerkingen, totaal uiteenlopend : theater met Dirk Roofdhoofd onder de vlag ‘Brickblues’ – wonderbaarlijke tour met Wannes van de Velde
, die we jammerlijk genoeg tijdens het tweede seizoen moesten onderbreken wegens ziekte, live opnames met El Fish, blues is altijd overal aanwezig om het met de woorden van mijn copain Hubert Felix Thiefaine te zeggen : “le blues est aux fond du couloir” haha right on brother!
Afrikaanse periode met eerste opnames in Blue Zebra studio, nadien in een hotelkamer in Mombasa, matrassen tegen de muur & bezemsteel als microstatief,
wc als ‘vocalbooth’… Kuifje in afrika samen met Sylvain van Holme & Firmin Michiels,
logeren bij belgische ambassade, nachten jammen op indische ocean op een dhow met
de meest magische muzikanten die ik ooit ontmoet heb, India niet meegerekend of course.
 
Drietal tracks uit de CD ‘Waltz’ waaronder het mooiste strijkers arrangement uit m’n hele muzikantenleven ‘Moonlight Lady’ – nog steeds krijg ik er kippenvel van & hopelijk nog wat andere mensen ook…
 
Ook een aantal nummers uit de CD ‘Last Tribe’, wereldmuziek avant la lettre,
we waren gewoon 20 jaar te vroeg haha, the story o’ my life, ofwel te vroeg, of wel te laat!
 
Alleen al de vijf ‘unplugged’ (what’s in a name anyhow) nummers opgenomen in de Marconi studios voor radio 1 met Tom akka Admiral Freebee,
zijn volgens mij de aankoop van deze ‘Parcours’cd dubbel & dik waard…

Is dit een volledig overzicht van wat ik allemaal gedaan heb?
Neen daarvoor bestaan er nog te veel opnames met lange nachtelijke jams, opnames van honderden optredens
etc…etc… maar we wilden niet het publiek vervelen of allen maar ‘n cd maken voor insiders, aan ego-trippers zowieso geen gebrek in deze stiel, haha!

Zo ik kan iedereen aanraden van een goeide koersfiets te kopen met bijhorende merkkledij en met ‘Parcours’ in de koptelefoontjes een paar keer de muur van Geeraardsbergen op en af te rijden en me nadien eens te bellen hoe het voelde.
 
Groetjes, Roland
Van Campenhout.

Tracklist
 
  
   CD1 1. Moonlight Lady                                   2. Keep From Keepin' On  3. Last Letter Home 4. The End Is Not In Sight  5. 17 Years In A Phone Booth  6. Brick Blues  7. Way Beyond The Moon 8. Wayward Wind  9. Kalkaringi:  10. Too Late To Say She's Sorry  11. The Love You Save  12. Nice Wind On Anson  Road 13. Chinese Swans  14. Ballad of Jean Harlow 15. Dreaming My Dreams With you    CD2 1. Back To Coal 2. Jambo Africa 3. Florida  Handshake 4. Love and Devotion 5. Believe No More 6. The Blues Before You Were Born 7.  Vilvoorde 8. Pieter Breughel in  Brussel 9. Fire In The Morning 10. Midnight Star 11. Never Enough 12. Never Too Soon 13. In My Time

Midnight Star (Live)

16.02.09

Roland was gisteren te gast op de Zevende dag  en bracht er Midnight Star live ten verve.  Het resultaat kunnen jullie bekijken onder "Media".

Literair beleg : de zondagse pistolee con lettre

08.02.09

Dit vraagt wel enig voorbereidend werk.  Op tijd de wekker af te regelen, bvb.  Roland is op zondag 8 Februari te gast om 9 uur s'morgens bij een "Leven vol Boeken" op Radio 1.  Gastvrouw Friedl, die we veel beterschap wensen wegens hypocratusiaanse verplichte siesta, vroeg Sven Speybroek even verder te bladeren.  Roland kiest resoluut voor een introspectie van zijn Zweedse boekenkast.!


MIA (Music Industry Awards - Belgium)

06.02.09

Proficiat aan Stephan Vanfleteren.  Roland zijn laatste CD "Never Enough" was genomineerd in de categorie "Artwork" en kaapte de eerste prijs weg.  Met dank aan onze fantastische fotograaf.


Taking it out.

08.12.08

Roland legt de laatste hand aan een nieuwe CD vol met out-takes van vorig werk die hij aan het hermixen is.  Deze nieuwe CD zou in de loop van Februari 2009 uitgebracht worden.


Roland goes East (once more)

07.12.08

Maandag 8 December vertrekt Roland voor een tiendaagse reis naar India in het gezelschap van de filmcrew van India voor Beginners, een productie van Kanakna Productions.  10 uiteenlopende facetten van het moderne India zullen in beeld gebracht worden. In de loop van het eerste semester van 2009 verschijnt deze serie op Canvas.  Roland werd gevraagd om gastheer te zijn in de episode met betrekking tot hedendaagse en klassieke indische muziek.  De opnames hebben plaats in Chennai (Madras), Pondicherry en Auroville.  Roland zal er ook spelen met opkomende indiaanse groepen als Rainbow Bridge, Karnatrixx en Junk Yard Groove. 

Roland in French

18.06.08

Pour nos amis francophones qui veulent découvrir Roland je vous invite à retrouver sa bio en vous tournant vers le lien suivant: http://www.patfraca.com/spip.php?article197

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11